Hvad skal jeg gøre, når min far ikke forstår min sportsgren?

Hej Mindhelper

Min far forstår ikke hvor meget jeg vil min sport

Hvad skal jeg gøre?

(Pige, 15 år)


Kære pige på 15

Det er helt vildt hårdt, hvis man brænder for noget, og ens forældre ikke kan forstå, hvor vigtigt det er. Derfor er jeg også glad for, at du har skrevet herind, og delt dine tanker med os.

Vis sporten frem

Jeg tænker, at grunden til at din far ikke forstår, hvor vigtig din sport er for dig, måske er fordi, at han ikke forstår sportsgrenen? Altså at han måske ikke forstår, hvorfor du synes det er så fedt. Hvis det er tilfældet, så tænker jeg, at du måske kunne prøve at tage ham med til træning. Måske kan du lokke ham til at tage en prøvetime sammen med dig, eller bare kigge på, mens du træner? Det kan være, at han så bedre kan forstå, hvorfor du synes det er så fedt. Fordi han så bedre kan se, hvor sjovt du har det. Så kan du viser ham hvilke nogle øvelser i laver, hvordan det hele foregår og hvordan fællesskabet er i klubben/centeret. Måske kan det give ham en bedre forståelse af, hvorfor sporten er så vigtig for dig.

Snak om det

Et andet godt råd er, at snakke med ham om det. Fortæl ham hvor sporten er for dig, men også hvorfor den er vigtig. Hvad er det sporten gør ved dig, som du bare slet ikke kan få nok af? Hvorfor er det, at du bare elsker den helt vildt? Måske er fællesskabet, eller følelsen du har i kroppen når du dyrker sporten. Hvis din far kan høre, hvor passioneret du er omkring sporten, så kan han måske bedre forstå, hvorfor den er rigtigt vigtig for dig.

Kan mor hjælpe?

Du nævner ikke, hvad din mor synes om din sport. Hvis din mor sagtens kan forstå, hvor vigtig sporten er for dig – jamen så kan det måske være en idé, at allierede dig lidt med hende, og så snakke sammen alle tre. Så kan din mor måske være med til, at få din far til at forstå, hvorfor det er vigtigt for dig. Man må godt elske noget, som ens forældre ikke gør.

Måske kommer din far ikke til at forstå, hvorfor du synes sporten er fed. Men måske er det også okay. Vi mennesker interesserer os jo ikke altid for de samme ting. Din far har sikkert også interesser, som du ikke kan forstå, at han synes det er vigtigt at brug tid på. Men heldigvis så kan du jo sagtens elske sporten, selvom din far ikke gør. Så har i sikkert mange andre ting, som i ellers kan mødes over. Måske film, favorit madretter, musik eller noget helt 4. Måske er det okay, at i ikke er helt enige på den her front?

Jeg håber at du har kunne bruge mine råd til noget. Og så ønsker jeg dig rigtigt meget held og lykke med sporten. Det lyder til, at det betyder rigtigt meget for dig, og det er jo helt vildt dejlig, at have fundet noget man elsker.

De allerbedste hilsner fra en Mindhelper.