Hej

Jeg skal på efterskole efter sommerferien, og jeg glæder mig skam. Det eneste problem er, at jeg “drømmer” om at komme på sprogrejse. Jeg tror ikke, mine forældre er helt klar over hvor meget jeg faktisk gerne vil på sprogrejse. I hvert fald er det virkelig dyrt, og jeg kan ikke komme på sprogrejse plus efterskolen. Vi har allerede betalt det endelige, så jeg 100% skal på efterskole. Hvad skal jeg gøre?

(Pige, 15 år)


Kære pige på 15 år

Det lyder rigtig spændende, at du skal på efterskole til sommer. Men jeg kan godt forstå, at du synes, det er svært, når du så gerne vil på sprogrejse.

Du kan altid komme til udlandet
Det virker til, at det er helt fastlagt, at du skal på efterskole. Og så er det virkelig bare om at nyde det år alt, hvad du kan. For husk på, at du altid kan komme til udlandet – på den ene eller anden måde. Der er en masse højskoler, som rejser rundt i verden med unge mennesker. Og du kan også være heldig at finde frivilligt arbejde i udlandet og være der nogle måneder, så du lærer lidt af sproget og de lokale at kende. Så din chance for at komme udenlands er langt fra forspildt!

Fortæl dine forældre om din drøm
Fordi sprogrejse er noget, du drømmer om, synes jeg stadig, at du skal fortælle dine forældre om, hvor meget du vil det. Sæt dig ned med dem en dag, hvor I alle har god tid. Og fortæl dem så, hvor meget du drømmer om det. Det kan være, at I kan snakke om, hvordan du kan få et længere ophold i udlandet i fremtiden, og hvordan det kan blive gjort. Når du vil det så gerne, synes jeg i hvert fald, at du skal afsted på et eller andet tidspunkt.

Hvis det har interesse, kan du læse vores svar til en pige, der skrev ind om samme problemstilling. Du kan læse det her.

Jeg håber, at du får dine forældre til at forstå, hvor meget du vil på sprogrejse. Og at I sammen kan finde en god løsning for dig.

De bedste hilsner fra Mindhelper

Var svaret nyttigt for dig?

Op
Ned

Tak for din feedback

Fortæl gerne, hvorfor du pegede tommeltotten op eller ned.

Mange tak

Vi sætter stor pris på dit input.

Brevkassen

Få råd fra en Mindhelper

Profilbillede
Cecilie Juul Hinze
Psykolog
Profilbillede
Camilla Vestergaard Havsteen
Psykologistuderende
Profilbillede
Thomas Stensgaard Skare
Psykologistuderende
Skriv til brevkassen
Brevkassen
Alle indlæg om FamilieAlle brevkasseindlæg