Hej Mindhelper

Jeg kan ikke klar at min far er syr fordi så braser jeg sammen

(13 år)


Kære Du

Øv, det er ikke rart, når ens forældre bliver sure. Derfor er jeg også glad for, at du har skrevet herind.

Når forældre bliver sure

Det kan være ubehageligt, når ens far bliver sur. Og det er helt normalt at blive ked af det, når det sker. De fleste unge kan nemlig ikke lide, at være uvenner med deres forældre.

Noget som kan hjælpe er at tale med ens far. For måske ved han ikke, hvordan det føles, når han bliver sur. Så kan du tale med din far om, hvordan du har det?

Du kan læse råd til at tale med forældre, i artiklen Guide til at tale med forældre, om svære ting. Jeg tænker også, at der måske er noget i artiklen om at skændes med forældre, som kan hjælpe.

Tal med en anden

Hvis du ikke kan tale med din far, så er det en god ide, at tale med en anden. For du skal ikke gå med den svære følelse alene. Det kan f.eks. være din mor, din lærer eller en helt tredje? For så kan den du taler med hjælpe dig med, hvad du kan gøre.

Børnetelefonen

Hvis du gerne vil tale med en voksen udefra, så kan du ringe til Børnetelefonen. Børnetelefonen hjælper både børn og unge. Derfor er de også gode at tale med, når der er noget, som er svært. Dem som arbejder hos Børnetelefonen er rigtig søde. Så dem kan du trygt tage fat i.

Jeg håber, at der er noget i mit svar, som kan hjælpe. Og så håber jeg, at du får talt med en om, hvordan du har det.

De bedste hilsner fra en Mindhelper