hvad skal jeg gøre vis jeg dumper min matematik eksamen?

(Dreng, 15 år)


Kære 15-årige dreng

Det er aldrig sjovt at dumpe et fag. Så jeg kan godt forstå, at du kan være i tvivl om, hvad du skal gøre, hvis det sker.

Det betyder ikke, at det er slut
At dumpe er desværre en del af det at gå i skole og på uddannelser. Faktisk er det de færreste, der kommer igennem hele uddannelser uden at dumpe bare én gang. Men det behøver ikke at betyde, at man er helt tabt på gulvet, hvis det sker. Så længe man rejser sig igen og giver det endnu et skud.

På grund af din alder tænker jeg, at den eksamen, du mener, må være den på folkeskolen. Jeg har lige taget mig lidt tid til at læse om det. Så vidt jeg kan forstå, skal du gerne have et karaktergennemsnit over 02 for at kunne komme videre på en ungdomsuddannelse. I hvert fald hvis du skal direkte. Det er altså dine karaktere for både dansk og matematik, der skal give det her gennemsnit. Så hvis du får 4 i dansk, kan du i princippet få 00 i matematik og stadig nå et gennemsnit på 02. Og hvis det skulle ske, at du rammer under 02, så tror jeg, at du ikke engang der bliver helt udelukket fra ungdomsuddannelser.

Læs artikler om eksamen
Herinde på Mindhelper har vi faktisk en artikel, om det at være nervøs til eksamen. Jeg ved godt, at det ikke som sådan handler om at dumpe. Men jeg tror nu alligevel, at du godt vil kunne bruge nogle af rådene. Hvis uheldet er ude, så har vi også en artikel om tips til, hvad du kan gøre, hvis du er dumpet. Giv dem et kig og brug det, der giver mening for dig.

Snak med nogen omkring dig
Det kan være hårdt at være bange for at dumpe. Og bestemt også at dumpe. Derfor er det vigtigt at snakke med andre om, hvordan man har det. Så det er egentlig det, jeg synes, du skal gøre allermest af. Når du snakker med andre, kan de støtte dig. De kan komme med gode råd til dig. De kan måske endda fortælle om et tidspunkt, hvor de selv dumpede. Og hvad de gjorde for at komme videre. Så hold dig endelig ikke tilbage. Snak, snak, snak!

Hvem kan du så tale med?
Nu har jeg jo understreget, at jeg synes, du skal tale med nogen. Men hvem, man kan snakke med, kan straks være værre. Så derfor kommer jeg med nogle forslag her nedenunder:

Jeg håber, at du giver den gas. Og at du består. Jeg hepper i hvert fald på dig og krydser mine fingre!

De bedste hilsner fra en Mindhelper

Var svaret nyttigt for dig?

Op
Ned

Tak for din feedback

Fortæl gerne, hvorfor du pegede tommeltotten op eller ned.

Mange tak

Vi sætter stor pris på dit input.

Brevkassen

Få råd fra en Mindhelper

Profilbillede
Camilla Vestergaard Havsteen
Psykolog
Skriv til brevkassen
Brevkassen
Alle indlæg om Angst og stressAlle brevkasseindlæg