Hej Mindhelper

Jeg bliver nogen gange stresset, hvordan undgår jeg det

(13 år)


Hej 13 årig

Det er ikke rart at være stresset. Derfor kan jeg godt forstå, at du gerne vil undgå det. Og det er mega fint, at du rækker ud og skriver herind efter råd.

Stress 

At føle sig stresset eller presset er noget, som langt de fleste mennesker oplever en gang i mellem. For stress i kortere perioder er helt normalt. Og stress kan fx hjælpe en med at præstere bedre til en eksamen eller give en energi til at få ordnet nogle ting. På den måde kan stress i en kort periode hjælpe en. Men hvis det bliver for meget, og man er presset og stresset i længere tid, kan det blive et problem. Så kan man fx komme til at føle sig overvældet, træt og ens lunte bliver måske også kortere. Og det kan være helt vildt hårdt og drænende at have det sådan. 

Du skriver ikke så meget om, hvordan du har det, når du føler dig stresset. Derfor tænker jeg også, at der måske er noget i vores artikel om stress, som kunne være hjælpsomt for dig. I den står der nemlig lidt mere om stress og symptomerne på det. 

Hvordan undgår man stress? 

Du spørger, hvordan du undgår, at du nogle gange bliver stresset. Derfor har jeg lavet en liste, hvor jeg vil jeg prøve at komme med nogle råd, som kan hjælpe, når man føler sig stresset. 

  • Trin-for-trin guide til mere ro 

Her på Mindhelper har vi en trin-for-trin guide til mere ro i hverdagen. Den består af fire trin. Så jeg tænker måske, at den kunne være et skud værd for dig. 

  • Mindfulness 

Når man føler sig presset, kan mindfulness også være en rigtig god hjælp. Mindfulness kan nemlig hjælpe en med at få mere ro i hovedet og kroppen, og være mere til stede i nuet. Hvis du tænker, at det kunne være noget for dig, kan du prøve vores online mindfulnessforløb. Og hvis du tænker, at det er en lidt for stor mundfuld, kan du også starte med at tage et kig på vores artikel om mindfulness.

  • Pauser 

Når man føler sig stresset er det rigtig vigtigt at huske at holde pauser, trække stikket og blive ladet op. Du kan tænke på det lidt ligesom batteriet i en telefon. Hvis man bruger telefonen rigtig meget, har batteriet brug for at blive ladet op. Ellers går telefonen helt død. Og det er lidt det samme med os mennesker. Derfor er pauserne også rigtig vigtige. I vores artikel om pauser, kan du læse lidt mere om det, og få seks ideer til perfekte pauser. 

  • Snak med nogen 

Det kan være en rigtig god ide at snakke med nogen om, hvordan man har det. For det kan være rart og lettende. Og ofte kan det også tage lidt af presset, så man ikke føler sig helt ligeså stresset. Derfor tænker jeg også, at det kunne være en rigtig god ide, at snakkede med nogen om, hvordan du har det. Det kan fx være dine forældre, en lærer eller en god ven. 

  • Børnetelefonen

Hvis du tænker, at det kunne være rart at snakke med nogle helt andre, kan du også tage fat i Børnetelefonen. Du kan både ringe til dem, sende dem en SMS eller chatte med dem. Deres frivillige er vant til at snakke med unge, som har det svært. Derfor sørger de også altid for, at det foregår på en måde, som er rar for dig. Det er helt gratis og du kan også sagtens være anonym.

Det er ikke rart at føle sig stresset. Derfor håber jeg også, at der er noget i mit svar, som du kan bruge.

De bedste hilsner fra en Mindhelper