Alt for mange unge mistrives, og udviklingen går desværre den forkerte vej. Det er baggrunden for, at de fem regioner i 2018 gik sammen om at udvikle og udbrede Mindhelper.dk til unge over hele landet.
Mindhelper.dk er Danmarks største informationssite for unge om mental sundhed. På Mindhelper kan unge få viden og råd om alt fra ensomhed og kærestesorg til angst og depression. Den mulighed benyttede 1.100.000 unikke besøgende sig af i 2022.
Hent rapporten her
I årsrapporten ser vi først tilbage på de resultater, vi har opnået i 2022. Derefter kigger vi frem og fortæller om alt det, vi har på tegnebrættet i 2023.
Akkrediteret af RådgivningsDanmark
I 2021 lancerede vi et gratis online-forløb om angst på Mindhelper-skolen.dk. En evaluering af online-forløbet viser, at deltagerne vurderer forløbet særdeles positivt, og at de oplever et fald i symptomer på angst og depression, mens de bruger forløbet. I 2022 har vi derfor haft travlt med at udbrede online- forløbet om angst til unge, forældre og fagpersoner over hele landet. Vi har fx sendt fysiske breve ud til alle praktiserende læger i Danmark og fortalt dem om online-forløbet. Resultatet er, at besøgende i online-forløbet om angst har gennemført 46.723 lektioner. Tilbagemeldingerne viser, at deltagerne er glade for forløbet. 92,9 % angiver, at videoerne er nyttige for dem
Et andet højdepunkt i 2022 var, da Mindhelper i maj blev akkrediteret af foreningen RådgivningsDanmark. Akkrediteringen betyder, at vi nu har dokumentation for, at Mindhelper lever op til fælles nationale standarder for faglighed, etik og lovgivning i rådgivningstilbud. Mindhelper.dk er det første offentlige tilbud i Danmark, der opnår RådgivningsDanmarks akkreditering.
Nyt online-forløb om stress
I 2022 har vi også opdyrket en række nye spændende projekter og samarbejder, som vi skal arbejde videre med i 2023. Vi har eksempelvis fået midler af Region Syddanmark til at udvikle et stort online-forløb og undervisningsmateriale om stress målrettet unge på ungdomsuddannelser. Materialet vil fra dag ét kunne bruges af unge over hele landet.
Vi har også indgået et samarbejde med Aqqut (Center for National Vejledning) i Grønland om udviklingen af en grønlandsk version af vores online-forløb om angst. Aqqut hører under Departementet for Uddannelse i Grønland. Ud over vejledning varetager Aqqut også psykologisk rådgivning for elever og studerende i Grønland.
Endelig har vi i samarbejde med Statens Institut for Folkesundhed taget hul på en stor forskningsbaser et effektevaluering af Mindhelper.dk. Evalueringen kommer blandt andet til at give os vigtig viden om, hvilken effekt Mindhelper har på unges trivsel, og hvordan unge bruger sitet.
Alt dette og meget mere kan du læse om her i årsrapporten.
Hent rapporten her
I årsrapporten ser vi først tilbage på de resultater, vi har opnået i 2022. Derefter kigger vi frem og fortæller om alt det, vi har på tegnebrættet i 2023.