Vi har bevidst slået et stort brød op i Mindhelper-projektet.

Vi vil bygge et site, hvor unge kan få viden og råd om alt fra kærestesorger til ensomhed og angst. Og så vil gøre det lettere for unge at finde vej til de mange andre gode hjælpetilbud, der findes

Målet er at hjælpe unge tidligt, inden problemer vokser dem over hovedet.

Mindhelper er det første af sin art i Danmark, men vi påstår langt fra at have opfundet den dybe tallerken.

I England har de eksempelvis YoungMinds og i Canada MindYourMind. Begge sites har masser af gode elementer, men Mindhelper står dog først og fremmest på skuldrene af det australske site Reachout.

 
Providing mental health support services online is costeffective and can potentially minimise delays in seeking help, overcoming many of the barriers faced by young people with mental health challenges.

Reachout.com – Mindhelpers australske forbillede 

Reachout så dagens lys allerede i 1998 og indeholder i dag over 200 artikler og et levende ung-til-ung-forum.

Vi indrømmer derfor gerne, at vi har brugt mange timer med at aflure tricks fra australierne. De er nemlig rasende rasende dygtige til at formidle viden og råd om mental sundhed i øjenhøjde med unge.

For at det ikke skal være løgn, så står Reachout også bag flere apps og for nyligt søsatte de et helt site, der giver teenageforældre viden og gode råd til at støtte deres store børn: Tjek Reachouts site til teenageforældre

reachout-inspiration

Der er lavet flere store evalueringer af Reachout.com. Den sidste fra 2013 viser blandt andet, at:

Læs Reachouts brugerundersøgelse fra 2013

Så summa summarum: Vil man lære af de bedste, når det gælder digital formidling af mental sundhed til unge, så er Reachout.com i den grad værd at holde øje med.

Evalueringer af Mindhelper

Vi er lige nu i fuld gang med at skrive en rapport, hvor vi beskriver og evaluerer udviklingsprocessen i Mindhelper-projektet. 

Henover vinteren bliver der desuden lavet en effektevaluering af sitet. Resultaterne samles i en rapport, som vil ligge klar 1. maj 2017.

Har du spørgsmål?

Tøv ikke med at gribe fat i en fra Mindhelper-teamet. Vi vil rigtigt gerne høre dine spørgsmål, idéer, kommentarer etc.

PS: Vil du gerne følge med i Mindhelper? Vi har også et nyhedsbrev målrettet folk der arbejder med unge