Da Nina startede på efterskole i 10. klasse, mødte hun, hvad hun troede var den perfekte fyr.

”Han var charmerende, og så var han interesseret i mig. Jeg havde aldrig prøvet, at nogen kunne lide mig, så jeg svævede på en lyserød sky,” husker Nina.

Det skulle hurtigt vise sig, at han var langt fra den perfekte fyr, som hun troede, han var.

forholdvold

”Det var rigtig dejligt i starten. Han var vildt sød, og vi havde det sjovt, men efter kort tid ændrede det sig. Han blev pludselig meget voldsom. Han blev hurtigt vred og begyndte at true mig,” fortæller Nina.

Jeg slår dig ihjel

Til at starte med var truslerne ikke helt så voldsomme. Det var trusler som: ”Hvis du ikke stopper med at opføre dig sådan, så kan jeg ikke være i forholdet længere.”
Men efter et stykke tid ændrede truslerne sig til at blive ting som: ”Jeg slår dig ihjel og begraver dig i skoven, så ingen nogensinde vil finde dig.” Eller: ”Hvis du ikke holder op, begår jeg selvmord.”

Og som om truslerne ikke var nok, så fortalte han gentagne gange, at ingen andre end ham nogensinde ville eller kunne elske Nina. På trods af de voldsomme trusler og Ninas dalende selvværd overvejede hun ikke at forlade ham.

Fakta om psykisk vold:

  • Kan fx være trusler, mobning og kontrol fra kærestens side.
  • Er mere udbredt end fysisk vold.
  • Efterlader ingen mærker på kroppen.
  • Kan ofte være svær at sætte ord på for offeret.

”Jeg var stadig helt vildt forelsket i ham. Han havde manipuleret med mig, så jeg var blevet fuldstændig besat af ham. For mig var han essensen af perfekt. Han var i mine tanker konstant, og han gjorde intet forkert,” fortæller Nina.

Brudt ned

Selvom Nina var besat af ham, vidste hun godt et eller andet sted, at det, han gjorde, var forkert, og at hun havde brug for hjælp.

”Jeg prøvede at fortælle det til mine veninder på efterskolen, men de troede ikke på mig. De sagde, at jeg overreagerede, og det var mig, der var noget galt med.”

Nina var altså alene, og det virkede, som om ingen ville hjælpe hende. På et tidspunkt var hun brudt så meget ned, at hun en dag i ren afmagt gav ham en lussing.

”Han havde igen sagt, han ville kvæle mig, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, så jeg slog ham og løb. Og mig der ellers ikke kan gøre en flue fortræd.”

Han fik mig til at synke til hans niveau, fordi han var så hård ved mig,” fortæller Nina trist.

En uge efter episoden slog han op med Nina. Der havde de været sammen i fem måneder.

”Selvom jeg havde slået ham, intet selvværd havde og var ked af det, tiggede og bad jeg ham, om vi ikke godt kunne blive ved med at være venner. Jeg var stadig besat af ham,” fortæller Nina.

Lyt til dig selv
Ninas besættelse af sin nu ekskæreste gik først over, da efterskoleåret var slut, og hun kom hjem til sine forældre.

”Jeg var stadig mega ked af det, men jeg havde det også sådan, at nu skulle det stoppe. Jeg skulle videre i mit liv og have opbygget mit selvværd igen.”

hjerterselvværd

Heldigvis har Nina en god familie og en lillesøster, der alle kunne hjælpe hende med at komme videre og få sit selvværd igen, så hun i dag har det rigtig godt og ikke længere tænker på sin ekskæreste. Skal hun give et råd til en, der står i den situation, hun gjorde, er det:

”Stol på dig selv, kom ud af forholdet, og lad vær med at lytte til andre. Hvis noget føles dårligt for dig, så er det dårligt for dig.”

Læs også: Lavt selvværd? Få 7 gode råd til, hvordan du får bedre selvværd

Fakta om Nina:

  • Nina er et opdigtet navn, men vi kender hendes rigtige navn.
  • Var igennem flere måneder i et psykisk voldeligt forhold.
  • I dag er hun kommet videre og har det godt.

Bliver du udsat for psykisk vold eller kender du nogen der gør?